Hvorfor skal jeg vælge voks i stedet for skraber?

Når du tænker tilbage, er det sandsynligt, at din allerførste barbering var med en skraber, og du har muligvis jævnligt brugt en skraber lige siden. Skrabere er praktiske og nemme at bruge. En skraber virker måske som det bedste valg, men der findes andre metoder, som har fordele, du bør overveje nærmere. Hårfjerning med voks tager muligvis lidt længere tid end barbering med skraber, men til gengæld går der op til 4 uger mellem hver behandling, hvilket betyder, at du på længere sigt sandsynligvis vil spare både tid og penge. Lyder det interessant? Læs videre, og få flere praktiske grunde til, at du måske vil foretrække voks: 

1. Når du fjerner hår med voks, er de blødere, når de vokser ud, end når du bruger en skraber*

Det skyldes, at voks fjerner håret ved roden og ikke blot skærer det af. Derfor vokser håret ud igen uden de skarpe kanter, som man får, når man bruger en skraber. Det er de kanter, som kradser efter kort tid, og ved at undgå barbering kan du derfor få et resultat, der holder længere. 

*Gælder Veet® Cold Wax Strips-produkterne. 

2. Indgroede hår

Indgroede hår kan forekomme ved alle typer hårfjerning, men det sker hyppigere ved barbering med skraber. Der er større risiko for indgroede hår, hvis man barberer mod hårets vækstretning. Du bør derfor barbere med vækstretningen. Hårets skarpe kant graver sig ned under huden i stedet for at vokse ud gennem den, hvilket i bedste fald giver sorte prikker under huden og i værste fald kan give udslæt med irriteret, rød og opsvulmet hud. 

3. Hår fjernet med voks bliver finere med tiden

Ifølge gammel overtro kan hårfjerning med voks gøre hårene tykkere, når de vokser ud igen. Det passer ganske enkelt ikke. Hvis det var tilfældet, ville vi helt sikkert se mange flere mænd hos frisøren, som fik fjernet hår på issen med voks! Årsagen til myten kan være, at voksen trækker selv meget korte hår ud, så alle hårene efter nogle behandlinger har samme vækstcyklus og bliver lange samtidigt. (Det er en fordel, for så kan du fjerne dem alle sammen hver gang!) I virkeligheden kan epilering gøre, at udtrækning af hårene ved rødderne svækker dem, så de bliver finere, hver gang de vokser ud. Der er fordele og ulemper ved de forskellige hårfjerningsmetoder, så det er altid vigtigt, at du vælger den metode, som passer bedst til dig. Kroppe reagerer en smule forskelligt på forskellige behandlinger, så du bør prøve forskellige metoder, før du vælger. Vej fordele og ulemper op mod hinanden, og prøv vore voks strips, som er nemme at bruge – også for begyndere, så du kan få et indtryk af, hvilke muligheder der findes. Det er muligt at få en smuk og blød hud.