Varm, kold eller orientalsk voks?

Som du sikkert allerede ved, foregår en voksbehandling ved at fjerne hårene helt nede ved rødderne ved hjælp af voks, der som regel er lavet af harpiks, bivoks og olie. Voksbehandling er godt for alle, der er på farten. Hvis du er nybegynder, kan voksbehandling være overvældende, indtil du opdager hvilken teknik, der virker bedst for dig. Lad os se på fordelene og ulemperne ved henholdsvis orientalsk, kold og varm voks. Når du har læst dette, vil du kunne slappe af, når du foretager en voksbehandling!

Fordele ved varm voks

Voksbehandlinger med varm voks består af smeltet voks, der spredes ud over huden. Når det er kølet ned, støber det selv en form omkring hårene, da det tørrer, før det hives af igen fra huden. Varmen fra voksen åbner op for porerne og løsner hårsækkene, så de er nemmere at fjerne end med kolde voks strips.  Varm voks kan også være godt til mænd, der har fyldigere hår med tykkere rødder. Voksbehandlinger med varmt voks skal oftest kun foretages én gang, fordi det sætter sig så godt fast til huden.

Ulemper ved varm voks

Det kan tage sin tid at få den rette konsistens, når du opvarmer voksen. Denne form for voksbehandling kan ligeledes tage længere tid end de andre, da det tager længere tid at nedkøle og smøre ud på huden. Temperaturen er dog meget vigtig for at opnå de bedste resultater. Heldigvis gør Veet EasyWax Electrical Roll-On Kit processen nemmere ved at opvarme voksen til den rette temperatur hver gang. Du kan endda spare tid med Veet’s Electrical Roll-On, da du ikke skal tjekke temperaturen, genopvarme voksen eller vente på, at den køler af, hvis den er for varm. Hvis du vælger denne konventionelle varme voksbehandling, skal du påføre voksen med en spatel. Det kan gøre det besværligt at anvende metoden på mindre steder som bikinilinjen.

Fordele ved kold voks

Kold voks er ofte påsat på stripsne i forvejen. Disse strips er praktiske at bruge, da de ikke sviner så meget, og man nemt kan skille sig af med dem. Det kan også være en behagelig måde at voksbehandle på i de varme sommermåneder. Der er en række voks strips, der er kendte for deres fugtgivende egenskaber, og de findes i mange størrelser, som passer til forskellige steder på kroppen.

Ulemper ved kold voks

Voksbehandlinger med kold voks virker ikke altid særlig godt på meget korte hår. Derfor skal den kolde voks nogle gange smøres på igen, hvis du har misset nogle hår efter den første omgang. Gentagende voksbehandlinger kan skabe irritation og tørhed for huden. Veet Wax Strips indeholder en ekstremt nærende ingrediens, der lindrer huden, mens du vokser den. De indeholder sød mandelolie, der er kendt for sine hudlindrende egenskaber, og kan gøre underværker på følsom hud.

Fordele ved Orientalsk voks

Orientalsk voksbehandling, også kendt som sukkervoks, er en oldgammel metode til voksbehandling uden strips. Voksen former et lag over huden, der trækkes af mod hårenes retning. Orientalsk voks opløses i vand og kan nemt rengøres fra huden. Denne type voks tørrer ikke helt, så man spilder ikke noget, når det smøres på huden. Orientalsk voks indeholder meget sukker, der stopper bakterierne fra at avle nede i voksbeholderen.

Ulemper ved Orientalsk voks

Orientalsk voksbehandling kan være smertefuldt for alle med følsom hud, da det kan medføre udslæt, indgroede hår og rødmen. Den tykke voks sviner ofte ved brug, og det skal opvarmes først. Det kan kræve en masse øvelse at mestre denne form for voksbehandling, da det skal helst have en ret tyk konsistens for at virke optimalt.

Hver voksbehandlingsteknik har sine fordele og ulemper. Orientalsk voks sviner, men det er ofte mindre smertefuldt. Varm voks er godt mod tykkere hår, men processen tager længere tid end med kold voks. Kold voks er godt nok hurtigere, men det skaber ofte flere hudirritationer. Som du kan se, er der rigeligt med metoder at vælge, når det kommer til voksbehandlinger. Når du har besluttet hvilken metode, der passer dig bedst, bør du bruge voksbehandling som en afbræk fra den hektiske hverdag.