Undgå skægpest og røde knopper efter barbering

På trods af det noget afskrækkende navn, så har skægpest intet med sygdommen ”pest” at gøre. Det er altså en ganske ufarlig tilstand i huden, der kan opstå efter hårfjerning. Mænd vil oftest opleve at få skægpest på halsen efter barbering, hvor kvinder ofte vil opleve at få skægpest i bikinilinjen efter barbering med skraber. Selvom skægpest ikke er direkte farligt, så er det en ubehagelig tilstand i huden, da det kan være ledsaget af kløe og irritationer i huden, og så ser det ikke pæn ud.

Hvad er skægpest – røde knopper efter barbering

Skægpest er som sagt en infektion i hårsækkene som oftest vil opstå efter barbering. Du kan genkende skægpest fra bare indgroede hår ved at det oftest er et større område af huden der er rødt og ømt, hvorimod at det ved indgroede hår vil være enkelte hårsække der er inficeret og røde.

 

Behandling af skægpest i ansigtet

Når det kommer til at behandle skægpest, er der flere veje du kan gå alt afhængigt af hvor hårdt du er ramt. Er du mand og har tendens til at udvikle skægpest, kan det være du for en periode skal lade skægget gro. Når du lader skægget gro, giver du også huden og hårsækkene ro til at komme sig. Så kan du altid genoptage barberingen når du er sluppet af med din skægpest, eller du kan begynde at holde dit skæg pænt

 

Behandling af skægpest i bikinilinjen

Når man barberer sig, risikerer man at få røde knopper eller skægpest. Det kan være en ubehagelig tilstand af flere årsager. For det første kan skægpest også resultere i en kløe, rød, varm og irriteret hud. Samtidig kan det også virke ”skæmmende” på kroppen pga. rødmen og den påvirkede hud. Det er vigtigt at du finder ud af, hvilken for hårfjerning der passer bedst til dig, hvis du gentagne gange får skægpest og indgroede hår efter hårfjerning.

 

Der findes flere midler til hårfjerning som f.eks. hårfjerningscremer, kolde voks strips og varme voks strips. Derudover kan du også overveje mere permanent hårfjerning med eksempelvis varm voks. Der er mange kvinder der tror at det er besværligt at fjerne hår derhjemme med varm voks, og derfor vælger de oftest skraberen, men med hårfjerningsprodukter fra Veet, kan du stadig opnå gode og langvarige resultater derhjemme. Hvis du er mere til at fjerne hår med epilering, så har Veet også en epilator der er udviklet til at fjerne hår i mere sarte hudområder som armhuler og bikinilinje.

 

Hvorfor får man røde knopper eller skægpest efter barbering

Skægpest kan opstå efter barbering eller hårfjerning. Det skyldes en bakterieinfektion, der opstår i den hårsæk hvor det hår sidder, som du har barberet. Bakterieinfektionen opstår oftest fordi du barberer dig med sløv klinge, og der efter du har fjernet hår kommer gamle hudceller, eller andre bakterier ned i de blottede hårsække, hvor de kan tilstoppe hårsækkene og give indgroede hår eller skægpest. Når du barberer hårene af med et barberblad, er der større sandsynlighed for at du får bakterier i hårsækkene end hvis du bruger alternative hårfjerningsprodukter som varm voks eller hårfjerningscremer. Husk dog altid at teste produktet på et område af huden 24 timer før, for at være sikker på din hud ikke får en reaktion.

 

Hvordan undgår man røde knopper eller skægpest efter barbering

En af de bedste måder til at undgå røde knopper og skægpest efter barbering er ved at eksfoliere huden regelmæssigt. Når du eksfolierer huden, fjerner du døde hudceller og andet skidt og snavs, der kan være med at tilstoppe hårsækkene, og give skægpest. Derudover er det vigtigt at du holder huden godt fugtet med en god creme, så huden ikke bliver irriteret fordi den tørrer ud efter du har barberet dig.

 

6 råd til at undgå indgroede hår og skægpest:

  1. Vask huden først for at skylle snavs og bakterier af huden.
  2. Barberer du dig med skraber, så skift barberbladet jævnligt.
  3. Undgå at barbere dig med et sløvt barberblad
  4. Fjern hår i samme retning som håret vokser i.
  5. Brug en barbergel og varmt vand til når du barberer dig.
  6. Brug en aftershave eller en god fugtighedscreme efter.