Sig farvel til kropsbehåring

Kropsbehåring kan være en skræmmende ting at tænke på og tale om, men der er altid en løsning på ethvert problem. Én ting er at tale om den forbistrede bikinilinje eller at ordne benene, men det er ikke lige så almindeligt for kvinder at tale om de andre områder på kroppen, der kan have hår. Selvom det kan være pinligt, kan områder på maven, ryggen, hænderne og armene også have hår, og selvom du synes, at det kan være ret akavet at snakke om, er der en løsning på det hele.

Du kan bruge voks, hårfjerningscremer, pincetter eller endda barbering på de fleste områder, men det er vigtigt at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Hår på ryggen

Det kan være fristende at vælge barbering, når du skal fjerne uønskede hår på ryggen, da det er en af de hurtigste hårfjerningsmetoder. Men det er ikke altid den bedste løsning, da hårene på denne måde hurtigt vokser ud igen[1]. Håret kan vokse ud på helt ned til to dage, når du skærer håret af ved overfladen af huden, og det skal derfor gøres regelmæssigt for at opretholde resultatet. Det kan især være besværligt ved områder, der er svære at nå (i særdeleshed når de fleste mennesker ikke kan nå der, hvor det kløer).

Voksbehandling fjerner hårene helt nede ved deres rødder, og det er en længerevarende hårfjerningsmetode, der gør, at du kan være fri for hår i flere uger ad gangen. De fleste skønhedssaloner og kursteder, som tilbyder voksbehandlinger, tilbyder voksbehandling af ryggen som en mulighed. Du kan dog også opnå den samme ønskede effekt derhjemme, men der får du nok brug for hjælp fra din betroede partner eller ven.

Hår på hænder og fingre

Selvom pincetter er en meget præcis form for hårfjerning, kan det være meget tidskrævende. Du kan prøve Veet Easywax Face Precision Wax & Care, der som regel bruges til at få bugt på små områder i ansigtet, men det kan også være ideelt til uønskede hår på andre små områder som bag på fingrene. Pincetten kan dog stadig være den bedste metode for dig, hvis du blot skal have fjernet nogle få irriterende hår.

Hår på armene

Armhår minder om hårene på benene, selvom de som regel er blødere. Her er hårfjerningscremer nemme at anvende, da du kan glatte cremen ud og se alle områderne tydeligt. Cremen opløser håret lige under overfladen af huden og kan virke på helt ned til 3 minutter[2], og det kan derefter vaskes af i badet. En ting, man dog skal tage med i overvejelserne, er at hårenes tilbagevenden efter processen med hårfjerningscreme kan virke grovere, end de hår du oprindeligt fjernede[3]. Så hvis du ikke er for følsom overfor smerte, bør du overveje voksbehandling. Med denne metode har hårene en tendens til at gro ud igen - mere sparsomme og fine, hvilket vi forklarer herunder.

Hår på maven (ikke så ualmindeligt som du tror)

Det er ikke ualmindeligt for kvinder at have hår på deres maver. Der er bare visse områder, vi ikke taler åbent om. Varm voks er en god måde at fjerne denne form for hår på, og så vil du være fri for hår i flere uger ad gangen. Hår vokser også finere tilbage med tiden, hvilket gør oplevelsen mindre ubehagelig, jo mere du gør det[4].

Det er helt op til dig, om du vælger at fjerne hår fra kroppen. Voksbehandling kan være hurtig og give dig blød hud i op til fire uger, men Veet tilbyder dig mange flere løsninger på hårfjerning. Som du kan se, er der rigeligt med produkter til rådighed for dig, hvis du beslutter dig for at gå med hårfjerningen. Det er vigtigt, at du tager dig god tid, når du skal finde ud af, hvad der er bedst for dig.[2] For bestemte produkter – tjek instruktioner for yderligere detaljer

[4] http://beauty.about.com/od/hairremoval/f/waxingsugaring.htm