Sådan fjerner du hår på den mest skånsomme måde

Voksbehandlinger kan udlede en masse smerte, og det er noget, som mange mennesker er så rædselsslagne ved, at de tyer til barberbladet og dermed mister alle fordelene ved voksbehandling. Dette behøver dog ikke at være tilfældet, da tusinder af års hårfjerningserfaring har medført et væld af muligheder til fjernelse af hår, der næsten ikke udløser nogen smerte. Det er vi glade for at kunne dele med jer her!

Den rigtige timing

For at finde det rigtige tidspunkt at vokse på er der to ting, der er værd at overveje: om dine hår har den rette længde, og hvor du befinder dig i din månedlige menstruationscyklus. Voksen vil ikke have nok at gribe fat i, hvis dine hår er for korte, hvilket vil resultere i, at du hiver din hud af i stedet for dine hår. Derudover er din smertetærskel på sit højeste lige efter din menstruation (og på sit laveste lige før), så vær sikker på, at du timer din rutine derefter!

Forbered dig

Det er en god idé at eksfoliere huden kort tid før voksbehandlingen, da det ikke kun river dine hår af, men også alle de døde hudlag, der findes i det område. Det bedste tidspunkt er 24 timer forud for voksbehandlingen. Du bør tage et dejligt, langt bad for at åbne dine porer og hårsække lige før voksbehandlingen. Sørg for at din hud er knastør før behandlingen, da vandet kan påvirke effekten af voksen.

Fuldend din teknik

Det er vigtigt at huske at trække vejret, når man foretager voksbehandlingen. Vores naturlige reaktion på smerte er at tage en dyb indånding, så her er det er en god idé at lytte til sin krop! Hold din hud udstrakt for at frigøre hårene så meget som muligt, og træk derefter vejret dybt ind, mens du påfører voksen. Veets voks strips er nemme at betjene og gribe fat om, og det gør hårfjerningen så hurtig og let som muligt. Grib stroppen og hiv den af mod hårene mens du udånder.

Tag vare på din hud

Din hud vil være sensitiv efter voksbehandlingen, så du bør ikke påføre den yderligere irritation, som for eksempel eksfoliering. Voksbehandlingen virker i sig selv eksfolierende, så det er ikke nødvendigt! Derudover bør du undgå varme og kraftige deodoranter.

Du kan også prøve en anderledes hårfjerningsmetode, der ikke er lige så indtrængende i form af hårfjerningscremer. De virker ved, at de opløser hårene helt nede ved deres rødder og medfører, at man blot kan vaske dem af med cremen. Virkningen holder dog ikke så længe som ved en voksbehandling, men for folk med en lav smertetærskel, kan dette være et godt alternativ.

Så følg disse trin for at få den krop du fortjener - uden ubehag!