Nyt år, ny rutine? En guide til en ny begyndelse

Vi har fejret nytåret i århundreder. Nu til dags fejres det verden over ved at vi samles, fejrer og tæller de sidste sekunder ned for det nuværende år, hvorefter vi byder det nye år velkommen med fyrværkeri, musik og et glas champagne! Mange af os tager skridtet videre ved at byde velkommen til det nye år med nytårsforsætter. Flere almindelige mål omhandler, at vi ønsker at spise sundere, begynde på en ny sportsgren eller endda at læse flere bøger[1]. Men hvad med at give din hud lidt kærlig omsorg?

 Et nyt år! En ny dig?

Når det kommer til skønhedsforsætter, glider mange af os lige så stille tilbage til vores gamle vaner i februar måned, når feststemningen har lagt sig. Men med en smule ekstra planlægning og lidt altafgørende motivation kan du bruge nytåret til at forvandle dig til det ”nye dig”!

Find en rutine og gå med den

I et studie om nytårsforsætter fra et universitet har professor Richard Wiseman og hans team fundet ud af, at ”dem der fejlede [at forfølge deres nytårsforsæt] ofte ikke havde nogen plan, hvilket fik deres nytårsforsæt til at føles som en bjergbestigning1”. Studiet viser, at vi hurtigere kan implementere nye vaner i vores liv, hvis vi finder en rutine, hvilket lempeliggør overgangen for os.

Vind kampen stille og roligt

Hvis du har anvendt barbering som din primære hårfjerningsmetode, er du muligvis ikke helt klar til at springe ud i permanente hårfjerningsmetoder som laserbehandling eller Intense Pulsed Light (IPL). Store forandringer kan være afskrækkende, så du bør finde dig til rette med det stille og roligt. Selvom barbering har været en hurtig og nem løsning til at fjerne uønskede hår, kan det også lede til en grov tilbagevækst indenfor et par dage[2].

Voksbehandling kan på den anden side lade dig være glat og fri for hår i op til fire uger[3] ad gangen. Hvis du vil indføre voksbehandling i dit nytårsforsæt, bør du kigge på de nyttige tips nedenfor, der kan hjælpe dig på plads med din nye rutine.

Din nye voksbehandlingsrutine

  • Let eksfoliering er en god måde at slippe af med døde hudceller, der potentielt kan være årsag til indgroede hår. Det er også en god forberedelse til en voksbehandling, da fjernelsen af døde hudceller gør det nemmere for voksen at gribe fat i hårene[4]. Veet anbefaler, at du eksfolierer 24 timer inden enhver behandling for det bedste resultat.
  • Husk at dine hår skal have den rette længde, da voksen ikke vil gribe fat i dem, hvis de er for korte.
  • Tag et langt bad inden du foretager voksbehandlingen. Det varme vand er ikke kun afslappende, det åbner også op for porerne, der afhjælper hårfjerningen. Du kan endda tilføje lidt forskellige olier, da kan hjælpe dig med at slappe mere af.
  • Det er vigtigt at fjerne hårene mod deres retning, lige meget om du vælger Veet Cold Wax Strips eller forkæler dig selv med Veet Spawax.
  • Husk at have en pincet ved hånden, når du foretager en voksbehandling. Eventuelle missede hår kan hurtigt fjernes med en simpel pincet i stedet for at vokse det samme område flere gange.
  • Voksbehandlingsprodukterne fra Veet kommer med Veet Perfect Finish Wipes, der kan bruges til at fjerne al overskydende voks og efterlade din hud glat og fugtig. Vær sikker på at inkorporere disse produkter i din nye Veet rutine!

Lige meget hvilken metode du vælger, er det meget vigtigt at have en rutine, når det kommer til hårfjerning. Mist ikke modet på grund af en lang liste med skønhedsforsætter. En enkel ændring i din hårfjerningsrutine kan virkelig hjælpe dig med at føle dig så god som ny tids nok til næste nedtælling.