Kom til bunds i rødderne

Vores hår er ofte noget, som vi tager for givet. Det er der, når vi har brug for det, og når vi ikke har – så kan vi fjerne det. Disse små funktioner i vores kroppe kan dog meget mere, end man kan se med det blotte øje, da det er et komplet og komplekst system, og det skal man huske på, når man overvejer forskellige hårfjerningsmetoder.

Hvordan hårfjerning fungerer

Barbering

Ved barbering skærer bladene hårene over ved hudens overflade, men efterlader resten af håret sundt og klar til at gro videre. Det er derfor, det blot kan tage få timer, før man kan se stubbene igen og kun få dage, før håret er vokset helt tilbage.

Hårfjerningscremer

Ligesom ved barbering opløser cremerne hårene omkring hudens overflade, men de påvirker ikke rødderne. Det betyder, at hårene vil vende tilbage efter op til fire dage med denne metode. Cremerne har den ekstra fordel, at noget af det synker ned i hårsækkene, så hårene brækker af længere nede end ved barbering, og man slipper derfor for de skarpe kanter.

Voksbehandling

Voksbehandling er en form for depilation, der betyder, at håret fjernes helt. Så håret fjernes helt ned til hårløget. Det betyder, at hårsækken skal gro et helt nyt hår fra bunden af, der giver dig op til fire uger mellem hver hårfjerning.

Prøv noget anderledes

Vi kan forstå, hvorfor nogle hårfjerningsmetoder fungerer bedre for nogle mennesker end for andre. Hvis du er træt af din hårfjerningsrutine, bør du overveje noget, der påvirker hele håret og dets rodsystem i stedet for bare at fjerne de hår, der er synlige.