Hvorfor har alle forskelligt hår?

Vi ved, at alle har forskelligt hår, det er en del af det, der gør os til dem, vi er! Der er en grund til, at dit hår er som det er, og vi vil finde ud af, hvorfor det så er tykt og bølget eller tyndt og glat.

  • Hvad giver håret dets farve?

Hårfarve er helt afhængig af de farvelegemer, du har i din krop. Der er to slags farvelegemer: melanin og karotin.

Melanin er mørkebrunt og karotin er er rød-gult, og alle hårfarver bestemmes af det antal af hver farvelegemer, du har[1]. Så du kan skyde skylden på dine forældre, hvis ikke du kan lide din naturlige hårfarve, da det hele er en del af dine gener!

Derfor bliver dit hår mørkere, jo mere melanin dit hår har[2]. Du kan have været blond, da du var en baby, men antallet af melanin, som din krop producerer, ændrer sig med tiden.

Når du bliver ældre, og dit hår bliver gråt, producerer din krop meget mindre melanin, så det begynder at miste sin farve.

  • Hvorfor er mit hår krøllet?

Om dit hår er krøllet eller glat struktur kommer igen ned til genetik, men forskere er stadig ikke 100% sikre på, hvad det er ved din krop, der får det til at være på denne måde.

Der er dog nogle teorier[3], så læs dem igennem og afgør det selv!

  • Formen på dine hårsække
  • Antal snoninger (mens det vokser)
  • Hormoner og medicinering
  • Hårløgets position i hårsækken
  • Luftfugtighed

 

  • Hvad bestemmer hårets tykkelse?

Tykkelsen af dit hår har betydning for størrelsen af dine individuelle hårsække. Større hårsække er lig med tykkere hårlokker, og dem med mindre hårsække har oftere tyndere hår.

Hår kan også virke tykkere, hvis du har mere af det. Jo flere hårsække du har på din hovedbund (eller andre dele af kroppen), jo mere hår vil der gro der[4].

Arveligheden spiller en stor rolle i, hvordan dit hår gror. Hvis det er på din krop, og du gerne vil slippe af med det, er der mange forskellige muligheder til dig.

Barbering er én mulighed, men hvis du har tykkere, mørkt hår, kan det vende hurtigere og tykkere tilbage, hver gang du barberer dig. Det er dog ikke et lige så stort problem for folk med tyndere og lysere hår, da fremkomsten og følelsen synes at være mindre grov.

Det samme er tilfældet for hårfjerningscremer. Grunden til det er, at hårroden ikke påvirkes på samme måde, som når du voksbehandler.

Den mest effektive og langvarige type af hårfjerning er voksbehandling. Det fjerner alle hårene helt nede ved deres rødder, og resultatet kan vare i op til 28 dage[5]. Det kommer igen an på din hårtype og hvilken kropsdel, du fokuserer på.

Veet Supreme Essence Wax Strips kommer med Easy Grip teknik, der hjælper dig med at udvikle din egen teknik til hårfjerning på farten helt nede ved rødderne!