Hvilke metoder er bedst til hårfjerning?

Forestil dig, at du er klædt på og klar til en længeventet aften i byen. Du synes, at du ser fantastisk ud, efter du har brugt mange penge på en smuk, sort kjole. Men begejstringen ender hurtigt, da du opdager, at nogle irriterende små hår er dukket op på dine ben. Du kunne få en tid i skønhedssalonen, men det vil være svært at finde en ledig tid så sent på aftenen. Din eneste mulighed er at finde en hurtig løsning derhjemme. Det kan være lidt forvirrende at finde ud af hvilken hårfjerningsmetode, man skal vælge. Så lad os se på de bedste muligheder til at løse problemet.

Barbering

Barbering er en af mulighederne, når man vil fjerne hår i en fart. Hårene kan være helt tæt på huden, og fjernes med en glidende bevægelse, hvis man vælger barberbladet. Denne metode er velegnet til de fleste steder på kroppen, udover ansigtet[1]. Det er en relativt hurtig metode i forhold til voksbehandling, selvom resultatet kun varer 1-3 dage. Det anbefales, at man anvender en barbergel eller –skum, før man bruger skraberen. Det gør det nemmere for skraberen at bevæge sig hen over hårene, og man undgår derved at skære i huden[2]. Når man barberer hårene, skærer man de bløde spidser af, så de fremstår grove, når man rører dem. Derfor kan hårene virke tykkere, når de gror ud igen efter barberingen, og det føles mindre glat end ved andre metoder[3].

Kold voksbehandling

Du kan bruge kolde voks strips til at fjerne hår fra kroppen hurtigt og nemt. Stripsne kommer allerede med påført voks, så du behøver ikke at bruge tid på røre blandingen sammen i en skål med en spatel. Stripsne er især effektive på områder, der er vanskelige at nå, som under armene og ved bikinilinjen. Voksbehandling har en længerevarende effekt sammenlignet med barbering og giver resultater, der varer i op til fire uger[4]. Lad hårene vokse mindst en halv centimeter inden voksbehandlingen, så stripsne kan gribe fat om alle hårene uden problemer[5].

For at anvende en kold voks strip skal du bare fjerne det selvklæbende omslag og gnubbe strippen grundigt ud på huden. Hiv strippen af i ét hurtigt tag for at fjerne hårene[6]. Smør en lindrende lotion på huden, såsom Aloe Vera, for at reducere eventuel rødmen, der måtte forekomme[7]. Fordelen ved kolde voks strips er, at de ikke sviner, og de er lette at skille sig af med efter brug. Al overskydende voks kan nemt vaskes af huden med varmt vand og sæbe[8].

Hårfjerningscreme

Hårfjerningscremer er så godt som en smertefri fremgangsmåde til at fjerne uønskede hår, og det virker godt på farten. Cremerne nedbryder keratinstrukturen i hårene[9]. Følsomme versioner af hårfjerningscremer er effektive på områder, hvor huden er mere tilbøjelig til at føle irritation, såsom i ansigtet. Veet hårfjerningscremer til følsom hud er rig på Aloe Vera og E-vitamin, som er kendte for deres lindrende egenskaber. En anden fordel er, at hårfjerningscremerne også holder hårene i skak i længere tid end ved barbering. Hvis du ønsker langvarige resultater, bør du dog overveje voksbehandling[10].

Hårfjerningscremer er også prisvenlige, når man sammenligner det med dyre salonture. Hvis du bruger cremen derhjemme, skal du sørge for at påføre det jævnt ud over området med de uønskede hår og vente i ti minutter eller så lang tid, der står på brugsanvisningen. Fjern derefter cremen med et håndklæde og skyl huden med vand før du dupper den tør. Til sidst kan du igen smøre creme på huden ved de områder, der er blevet overset den første gang[11].

Hårfjerning behøver ikke at være et mareridt, lige meget hvilken metode du vælger. Barbering er en god metode, hvis du er i tidsnød, da de uregerlige hår forsvinder med en glidende bevægelse fra en skraber. Kold voksbehandling med strips er effektivt, hvis du vil holde hårene væk i længere tid. Hårfjerningscremer er også en mulighed, der er så godt som smertefri og prisvenlig løsning til udryddelsen af hår. Nu hvor du har fået et overblik over nogle af de bedste hårfjerningsmetoder, er du klar til at finde den metode, der hurtigst får dig ud ad døren.