Hvad gør man ved pinlige ansigtshår?

Menneskekroppen er en kompleks maskine, der balancerer mellem nogle endnu mere komplekse processer.

Hvis myriaden af kemikalier og hormoner i din krop kommer ud af balance af den ene eller anden grund, så kan en af de uheldige bivirkninger være uønsket hårvækst på din krop eller i dit ansigt. Det kan have påvirket dig allerede fra fødslen, først efter din pubertet eller på andre tidspunkter i dit liv, hvor din krop har ændret sig. Hvis disse hår er lyse og fine, kan de nogle gange ignoreres, men typisk er hårerne mørkere og kraftigere end dem, du har på toppen af hovedet. De to områder, som hormonerne primært påvirker i dit ansigtet, er over øjnene og rundt om munden. Der er heldigvis nogle meget simple trin, du kan gennemgå for at minimere synligheden af disse hår, og nogle forskellige metoder alt efter hvad passer til dig. Den vigtigste ting at huske er, aldrig at bruge en skraber i ansigtet da hårene vil gro både kraftigere og synligere tilbage. Et skægget look kan være et godt look for ham, men nok ikke for dig.

Rundt om munden: Overlæben

Alle kvinder har hår på overlæben, men hos nogle er disse hår tykkere og mørkere end hos andre. Her er det oplagt at bruge Cold Wax Strips til ansigtet. Test først produktet på et lille stykke hud, gerne på benene, for at sikre dig, at din hud ikke får en negativ reaktion. Sæt strippen over din læbe og hiv den af ved at bruge det specielle Easy Grip™ for at få en smuk glat overlæbe i op til fire uger. Hvis du ønsker at undgå voksbehandling, kan en anden mulighed være at blege hårene. Blegede hår kan bedre passe ind i din hudtone, hvilket betyder at de næsten vil forsvinde fuldstændigt, selvom dette måske ikke vil være effektivt med mørkere hudtoner.

Rundt om munden: Kinden

Hår på kinderne udgør typisk et mindre antal og er sparsomme, så den bedste teknik ville være at plukke dem med en pincet eller igen at anvende Cold Wax Strips. Det bør ikke tage for lang tid, og bør ikke ikke være for smertefuldt. Ved at fjerne disse hår ved rødderne, vil tage længere tid for dem at vokse tilbage, normalt op til fire uger og fordelen ved at bruge strips er at du kan få denne glatte følelse ved bare et ryk!

Over øjnene: Bryn 
Mange kvinder ville gøre alt for et par tykke mørke øjenbryn som Leslie Caron eller Audrey Hepburn (selvom hendes næsten er fuldstændigt tegnede!). For alle med tykke øjenbryn er det selvfølgelig en velsignelse men også en forbandelse. At være nødt til at tæmme vilde bryn for at sikre dig at de sidder pænt, kan være besværligt. Den bedste måde at holde dem flotte på, er ved at bruge et præcisions voks produkt, da det sikrer at du får de lige linjer, som du ønsker.  


Over øjnene: Uni-Brow
Afhængigt af hvor mange hår du har her, kan voksbehandling eller plukning være den bedste løsning. Du skal bare huske aldrig at bruge skraberen som en hurtig løsning! Barbering efterlader ofte unaturlige ender på øjenbrynet, ligesom der kommer stubbe indenfor få dage.

Hvis du synes, at håret i dit ansigt eller på kroppen er meget tykkere end normalt, bør du overveje at kontakte din læge, da dette være kan være symptom på alvorlige problemer, især hvis forandringen er sket pludseligt og ikke kan forklares med andre faktorer som ellers påvirker din hormonbalance, såsom menustraion, graviditet eller menopause.

Følg vores tips og lad ikke uønskede ansigtshår forhindre dig i at gøre hvad du vil. Tjek Veet produkt siden for hårfjerningsmidler til alle behov.