Hvad er orientalsk voksbehandling?

Orientalsk voksbehandling går ud på, at man dækker et område af huden med en klæbrig, karamelagtig substans og hiver det af igen, ligesom ved en traditionel voksbehandling, hvor man også fjerner hårene med deres rødder. Orientalsk voksbehandling kræver ikke altid strips til at fjerne voksen med, ligesom ved andre former for voksbehandlinger. Det er fordi sukkermassen klæber til hårene, ligesom voks. Det stivner også i processen, og der dannes derved en solid strip man kan bruge til at fjerne det med. Det siges også, at behandlingen er mindre smertefuld end varm eller kold voks[1]. Det er fordi, at massen i en orientalsk voksbehandling er mindre tilbøjelig til at klæbe til huden. Massen tager kun hår og døde hudceller med sig, når den fjernes og eksfolierer samtidig din hud i processen.

Massen der anvendes i orientalsk voksbehandling findes ofte i kosmetikbutikker, og det kan være en meget prisvenlig løsning sammenlignet med regelmæssige besøg i salonen. Orientalsk voksbehandling er en ældgammel fremgangsmåde og en god løsning, hvis du går ind for naturlige ingredienser. Du kan endda selv fremstille en hjemmelavet version af sukker, vand og citron. Det kan dog være en meget rodet proces, og du kan ende med et ret klistret køkken. En nemmere løsning er at se efter en orientalsk voks, der er klar til øjeblikkelig brug, hvad enten det er i en bøtte, roll-ons eller i form af strips. Veet’s Oriental Wax er en prisvenlig løsning, der indeholder nærende, essentielle olier. Den er tilgængelig i en lækker vanilje og jasmin duft, er meget skånsom og viser, hvordan man fjerner hår i første forsøg samtidig med, at man efterlader de øverste hudlag fugtige. Argan Oil varianten er endda fremstillet af 100% naturlige ingredienser. Den holder din hud blød i op til 4 uger[2], hvilket er flere uger længere end andre muligheder, såsom barbering[3].

Temperaturen er en vigtig faktor, når det kommer til orientalsk voksbehandling. Man skal sikre sig, at voksen ikke er blevet for varm for at undgå brandsår. Hvis det samtidig er for koldt, er det ikke sikkert, at det får ordenligt fat i hårene[4]. Heldigvis er Veet’s Oriental Wax meget nem at opvarme - man stiller den ganske enkelt bare ind i mikroovnen. Husk dog at læse brugsanvisningen grundigt, og varm aldrig voksen længere, end hvad der står på pakken. Derefter spredes den varme sukkermasse ud på huden med spatlen. Massen fjernes mod hårenes naturlige retning ved hjælp af de naturligt skabte strips, hvilket gør, at man kan fjerne hår, der er helt ned til 2 mm lange[5]. Det betyder også, at der er mindre risiko for, at hårene knækker under fjernelsen, da de trækkes op helt nede ved rødderne. Hårsækkene skal derefter genopbygge hårene fra bunden, og de vil ofte være blødere og mere afrundede i spidserne, når de gror tilbage modsat den hurtige tilbagekomst af hår, man ofte oplever ved barbering[6].

Orientalsk voksbehandling er effektivt på store områder som dine ben og på mindre og mere følsomme områder som under dine arme og ved bikinilinjen. Denne metode kan efterlade nogle rester på din hud, men fordi opskriften næsten udelukkende er lavet af sukker, opløses det meget nemt i brusebadet med varmt vand[7]. Veet’s Oriental Wax er et forsøg værd, hvis du leder efter en ny hårfjerningsteknik. Hvorfor ikke prøve en af Veet’s Oriental Wax løsninger og se, om du kan få salon-resultater derhjemme?[1] http://www.thelashandsugarcompany.com/sugaring-hair-removal/

[2] http://www.sofeminine.co.uk/mag/beauty/d1819/c47488.html

[3] http://www.webmd.com/beauty/hair-removal/for-women-only-best-choices-for-hair-removal

[4] http://en.wikipedia.org/wiki/Sugaring_%28epilation%29

[5] http://spatique.skincaretherapy.net/body-sugaring-hair-removal

[6] http://www.webmd.com/beauty/hair-removal/for-women-only-best-choices-for-hair-removal

[7] http://www.webmd.com/beauty/hair-removal/for-women-only-best-choices-for-hair-removal