Hvad er hårfjerningscremer og hvordan virker de?

En creme der ganske enkelt fjerner hår uden den nødvendige præcisionen som under barbering eller uden at være nødt til at knuge tænderne sammen om en dåse voks, virker næsten for godt til at være sandt. Videnskaben bag det er dog blevet effektiviseret over lang tid og hårfjerningscremer tilbyder en hurtig, behagelig og sikker måde at fjerne uønsket hår hjemme hos dig selv.

Den måde hårfjerningscremerne virker på er, at de bryder hårets keratin struktur (proteinerne) ned. Dette fortynder og opløser effektivt hårrødderne til et punkt, hvor de er tynde nok til at knække af, når cremen bliver tørret af. Cremerne indeholder typisk en række basiske kemikalier, der er udarbejdet til at nedbryde disse proteiner, men som samtidig er sikker for din hud. Forskellige hudtyper har selvfølgelig forskellige grader af følsomhed, så det er vigtigt, at du får den, der er rigtig for dig og din hud. Derfor er vigtigt at teste lidt af cremen på et lille stykke af din hud, inden du forsøger at fjerne hår på store områder.

At bruge hårfjerningscremer frem for barbering giver dig en række fordele.

Vær fri for stubbe i længere tid

Hårfjerningscremer opløser håret lige under hudens overflade modsat barbering, der skærer gennem hårene på overfladen af huden. Det betyder, at du kan forblive fri for hårstubbe i op til fire dage.

Blødere, finere hår

Med barbering betyder det, at hårene bliver skåret af og bliver således flade og kantede. Når hårene bliver opløst får de tilbageværende hår en spids form, der vil føles blødere. Med tiden vil du endda måske opleve, at dine hår er finere, når de vokser tilbage – dog ikke lige så fine, som hvis du havde anvendt voks selvfølgelig, men der er helt sikkert en markant forbedring at spore.

Hurtigt og smertefrit

Dette er muligvis den mest indlysende og vigtige fordel ved hårfjerningscremer. Det er et rigtig nemt forløb, der kan udføres lige før eller i badet, og det kræver næsten ingen indsats. Risikoen for smerter er stærkt begrænset og knopper hører fortiden til, da barberblade ikke er med i processen.

Så hvis du vil være fri for hårstubbe, have finere hår og undgå smerte, så læg barberskraberen på hylden og prøv en hårfjerningscreme og oplev selv fordelene.