Hårfjernings guide for begyndere

Hårfjerning kan være smertefuldt. Der er mange måder at gøre det på, næsten lige så mange som de hår der skal fjernes, men de fleste metoder falder ind i tre kategorier; barbering, hårfjerningscremer og voks. Den bedste hårfjerningsmetode er altid den, der passer bedst til dig. Alle mennesker er forskellige, så forskellige løsninger er nødvendige. Nedenfor kigger vi nærmere på de forskellige metoder, og hjælper dig med at finde den løsning, der er bedst for dig.

Barbering

Den mest populære hårfjerningsmetode. Barbering er en form for epilering (altså fjernelse af håret over huden), der involverer et skarpt barberblad, som skrabes hen over huden for at skære hårene over så tæt på rødderne, som muligt. Det skaber naturlgvis små rifter og hudafskrabninger at køre noget skarpt hen over din hud som muligt, også selvom du ikke kan se dem. Det kan gøre de barberede områder ømme eller endda gøre, at din hud får rødt udslæt.

Hårfjerningscremer 

Du tror måske, at hårfjerningscremer er en ny opfindelse, men kvinder har faktisk brugt dem til hårfjerning på kroppen i over 5000 år. De første slags var lavet med meget ubehagelige ingredienser som sekundlim og arsenik! Heldigvis har teknikken for hårfjerning udviklet sig meget siden dengang! Veet hårfjerningscreme opløser håret lige under huden, så det simpelthen brækker af. Denne metode kan hjælpe dig af med stubbe i op til fire dage, hvilket er meget længere end ved barbering, og håret vokser meget finere ud over tid, så du føler dig glat længere.

Voksbehandling

Voksbehandling er en anden metode som er ældre, end du sikkert tror. Den blev brugt af de tidlige egyptere, som brugte en blanding af sukker og citronharpiks til at forme en klistret, men stiv og medgørlig masse, som blev brugt til at fjerne hår. Voksbehandling er også en form for epilering, hvilket betyder, at det fjerner håret ved rødderne. Denne dybere form for fjernelse af håret betyder, at det tager håret meget længere tid om at vokse ud igen. Helt op til fire uger.

Ved første øjekast ser nogle af metoderne måske nemmere ud end andre, men de kan vise sig i virkeligheden at være mere tidskrævende eller skal gentages ofte for, at du får et flot resultat. Eller det kan være, at de ender med at irritere din hud. Som med alt andet, er det vigtigt at læse op på produktbeskrivelsen og prøve dig frem med hvad der er bedst for dig. Uanset hvilken metode du er til, er der ikke nogen grund til at du ikke skal have smuk og glat hud.