Hårfjerning ved sport

Med al den intense træning, taktik og koncentration, hvem havde så regnet med at noget så simpelt som kropsbehåring kunne have så stor en påvirkning på sportslige præstationer? Hvis du ser på professionelle atleter, cyklister eller svømmere, så vil du opdage, at de fleste – hvis ikke alle – har fjernet deres kropsbehåring, både mænd og kvinder.

Der er flere forskellige grunde til at gøre dette, og det er ikke blot for at se godt ud under konkurrencerne!

Velbehag

Velbehag er en af de mest almindelige årsager til hårfjerning, når det kommer til sport. Sportsdragter til løbere, cyklister og andre atleter er ofte lavet af materialer, der klamrer sig helt tæt til kroppen. At have et ekstra lag mellem din hud og materialet kan give tøjet mulighed for at bevæge og gnide sig, hvilket skaber ubehag, slitage og endda vabler!

Hjælp til skader

Mange sportsfolk påstår, at fjernelsen af hår hjælper mod skader. For dem der har risiko for slidsår, som cyklister, kan hårløshed medføre hurtigere heling, og det sørger for, at såret er meget renere. At være fri for hår hjælper også på sportsmassager ved dybere vævsskader og lignende, da det tillader en meget blødere overflade og forhindrer, at olien ikke klumper sammen i hårene.

Aerodynamik

For de fleste amatøratleter vil det ikke være relevant at tale om, at millisekunderne bogstavelig talt barberes af deres tider. Dem der dog er seriøse omkring deres sport, er i stand til at knibe deres tider så langt ned de kan ved at fjerne den mostand, deres kroppe leverer. Dette er især effektivt for svømmere, der ofte vælger at fjerne hver eneste hår, der ikke er dækket af deres badedragt.

Hårfjerningsmetoder

Det kan være svært at finde den rette hårfjerningsmetode, når man er sportsmand. Barbering kan virke som den bedste løsning, da det nok er noget du skal gøre hver dag. Barbering har dog sine egne problemer. Gentagende barbering kan forårsage øm og betændt hud samt mange indgroede hår, der kan gøre det meget ubehageligt og endda smertefuldt at have badedragt på.

Den bedste mulighed for atleter vil ofte være hårfjerningscremer. Disse cremer nedbryder hårenes proteiner for at opløse det lige nede under hudens overflade hvilket betyder, at når cremen vaskes af, ryger hårene væk sammen med den. Denne metode efterlader huden glat i op til fire dage, og når hårene vokser ud igen, vil de være blødere end før.

Så giv det en chance, og vær klar til at levere en præstation, der kun matches af din hårfjerningsmetode!