Hårfjerning ved følsom hud

Mange kvinder har følsom hud. Det kan påvirke mange beslutninger i hverdagen, lige fra hvilket tøj man må gå i, til hvilken form for shower gel man må bruge. Det samme gælder, når man skal udvælge den rette hårfjerningsmetode. Det kan være, at du er bekymret for reaktionerne, som blandt andet kløen eller rødmen, som er mere udbredt hos kvinder med følsomme hudtyper[1]. Den gode nyhed er dog, at der faktisk er mange muligheder for hårfjerning, der er velegnede til følsom hud. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig i din beslutning.

Følsomme områder

Visse områder på kroppen kan være mere følsomme end andre, og det er forskelligt fra person til person. Huden ved din bikinilinje, under armene og i ansigtet kan for eksempel være mere følsom end større områder som dine ben[2]. Den gode nyhed er, at Veet har et bredt sortiment af vokse og cremer, der er designede specielt til følsomme områder. De indeholder naturlige ingredienser som Aloe Vera, der er kendt for at lindre den irritation, der nogen gange opstår ved følsom hud. Veet Face Precision Wax og Care sæt indeholder endda en specialfremstillet applikator, der fokuserer på de mindre områder. Den gør det nemmere at påføre voksen, uden at man skal håndtere det samme område af huden mere end én gang.

Hårfjerningstips

En lille smule følsomhed er ganske normal, når man fjerner uønsket hår. Men der er visse forholdsregler, man kan tage for at minimere dette, uanset hvilken metode man vælger. For eksempel er det vigtigt, at huden er både ren og tør inden en voksbehandling. Dette reducerer hudens eksponering for alle mulige bakterier, og det giver voksen bedre adgang til hårene, så man undgår at hive huden med af[3]. Det er en god idé at undgå syntetisk stof efter fjernelsen af hår fra bikinilinjen eller under armene for at give din hud lov til at ånde[4]. Hvis du følger op på din hårfjerningsrutine ved at fugte din hud, er det en god idé at holde sig til naturlige produkter med mindre parfume og farver, da det kan være skadeligt for følsom hud[5].

Håndtering af følsom hud

Ud over hårfjerning er der mange ting man kan gøre, for at håndtere den følsomme hud, så det bliver meget nemmere for dig at se godt ud. Fysiske aktiviteter er fantastiske for dit helbred og velvære, men bliver ofte efterfulgt af sved og gnidning. Her er det godt at holde sig til løstsiddende tøj mens du træner, og det er vigtigt at vaske sig grundigt efterfølgende for at reducere hudens kontakt med bakterier[6]. Følsom hud kan også fremkaldes, hvis man udsættes for varme[7]. Hvis man tager lange, varme bade, kan det medføre, at huden bliver dehydreret og er mere tilbøjelig til at blive tør, så derfor er det en god idé, at holde disse bade på et minimum. Enhver hårdhændet aktivitet kan føre til irriteret. følsom hud. Du bør for eksempel undgå at bruge grove håndklæder efter et bad eller en svømmetur og prøv at klappe dig tør fremfor at gnubbe dig tør[8].

Følsom hud er et meget almindeligt onde hos både mænd og kvinder, men det behøver ikke at komme i vejen for, at du ser ud og føler dig, som du har lyst. Selvom det kræver en smule ekstra omsorg, kan du skilte med din glatte, hårfri hud på ingen tid.