De bedste tips til glatte ben

Vi ønsker alle at vise vores glatte ben selvsikkert frem i sommermånederne med det varme vejr, der indeholder talrige grillaftner, festivaller og ture til stranden! En ting er at have ben fri for hår, men at holde dem glatte og skinnende efter hårfjerningen er en helt anden sag. Med lidt ekstra kærlig pleje kan du blive selvsikker nok til at vise dem frem lidt længere.

Forberedelse til før du barberer ben

Det er meget vigtigt at gøre dine ben i stand for at klargøre dem inden behandlingen, uanset hvilken hårfjerningsmetode, du anvender. Det er en god idé at eksfoliere for at fjerne alle hudflager fra dine ben, og du skal være opmærksom på de hårdføre steder som dine knæ og ankler. Dette kan mindske risikoen for at få indgroede hår, og det tillader voksen at klistre til hårene i stedet for til død hud, hvilket giver et glattere resultat[1]. Du kan investere i en eksfolieringssvamp eller eksfolieringshandske, der kan benyttes til at afskrubbe hele din krop, så du får fjernet de døde hudceller på hele kroppen. Når du eksfolierer din hud, afhjælper du også problemer som indgroede hår og skægpest.

Vandtemperatur

Et andet tip er at sikre, at vandet ikke er for varmt, da det kan dehydrere din hud og øge risikoen for at brænde huden på barberbladet[2]. Men du behøver selvfølgelig heller ikke at vaske dig i iskoldt vand. En varm vask kan dog være en god mulighed, da temperaturen hjælper med at åbne porerne og blotter hårene tættere ved hårsækkene.

6 trin til silkebløde og glatte ben med barbering

  1. Start med at fugte huden i varmt vand, det bløder hårene op, og gør dem nemmere at barbere af.
  2. Eksfolier dine ben med en hamphandske eller bodyscrub. Så fjerner du de døde hudceller, og du vil mindske risikoen for indgroede hår.
  3. Smør eventuelt dine ben ind i barberskum eller balsam, dette vil gøre det nemmere for at.
  4. Barber dine ben, sørg for at bruge et frisk barberblad.
  5. Skyl dine ben helt rene
  6. Brug en god fugtighedscreme efter badet.

Hårfjerning på benene

Du kan benytte dig af mange forskellige metoder, når du skal fjerne de uønskede hår på benene - hvad enten du barberer dig, vokser eller anvender hårfjerningscremer

  1. Husk at læse brugsanvisningen, hvis du anvender hårfjerningscremer for at få glatte og hårfri ben. Det kan skade huden, hvis cremen bliver på for længe[3]. Sørg også for at foretage en test på huden mindst 24 timer inden du anvender cremen på større områder. Det vil give en indikation af, om du er allergisk over for cremen, inden du dækker begge dine ben til med det[4].
  2. Det er en god idé at udskifte barberbladene så ofte som muligt, hvis du vælger barbering[5]. Ellers risikerer du at bruge et sløvt blad, der muligvis ikke vil efterlade den tætteste barbering.
  3. Voksning er en anden god mulighed, der kan udføres derhjemme når du vil have glatte ben, især hvis du søger resultater, der holder længere end cremer og barbering. Det er vigtigt at læse brugsanvisningen grundigt inden voksning[6], og når det kommer til varm voks, må du aldrig opvarme den mere end den temperatur, der er angivet.
  4. Du kan også vælge at bruge en epilator eller beauty styler til at fjerne hår på benene. Når du epilerer din hårene væk, trækker du hårene ud med roden, ligesom når du vokser. Dette gør at håret vil være længere tid om at gro ud, og du får altså glatte ben eller armhuler i længere tid. Denne hårfjerningsmetode kan være særligt god om sommeren, hvor man måske barberer ben og armhuler lidt oftere end om vinteren.

Efter du har fjernet hår på benene

Det er godt at skylle efter og fjerne overskydende gel, voks eller creme efter hårfjerning. Nu er det et godt tidspunkt at finde noget lys og tjekke om du har misset nogle steder. Det er ikke så fedt at finde et område med uønsket hår, når du allerede er på farten i offentligheden!

Fugtning af huden efter hårfjerning - glatte ben i længere tid

Det er en god idé at påføre huden en rig fugtighedslotion eller fed fugtighedscreme, når dine ben er tørre og glatte. Brug et godt lag og fokusér på de særligt tørre steder, så huden får næring og bibeholder fugtigheden. Prøv at smøre creme på dine ben om natten, da det vil trænge ind i løbet af natten og medføre, at du starter dagen med ben der allerede er bløde som silke!

Husk at din hud er lidt ekstra sensitiv efter du har fjernet hår, så pas på med at bruge for produkter der indeholder kraftig parfume.