Hårfjerning holder dine ben fugtige

Det er helt fint at bruge en masse penge på et bestemt produkt og at gå gennem alle strabadserne ved en regelmæssig hårfjerning. Det hele kan dog være spildt arbejde, hvis ikke du passer på din hud. Din hud bliver tør og flaget, når den dehydrerer og udvikler det velkendte alligator-mønster, der i værste fald kan sprække og være smertefuldt. Følg disse simple trin for at sikre, at din hud forbliver fugtig.

Drik en masse vand

Det bør være ret indlysende, at jo mere vand du har i kroppen, jo mere hydreret vil den og din hud være. Det handler selvfølgelig om at drikke så meget som muligt. Men der er også andre faktorer, der skal tages med i overvejelserne.

Forkort brusebadet

Det er ikke vandet, der dehydrerer din hud, hvilket også ville være underligt! Det er derimod varmen fra vandet og dampen, der ødelægger det fedtede lag, der beskytter din hud og gør det sværere for den at bevare fugtigheden. Der forsvinder mere og mere af dette lag, jo længere og varmere badet er, hvilket medfører tør og kløende hud.

Forbliv fugtig

Tørre omgivelser kan medføre, at fugten i din hud fordamper meget hurtigere, så sørg for at opretholde en bestemt luftfugtighed. Dette kan nemt klares med en luftfugter, og hvis du bor i et særligt tørt miljø, kan det være en fordel, at have en luftfugter tændt, mens du sover.

Regelmæssig afskalning

Afskalning kan potentielt hjælpe med at holde din hud fugtig, da kroppen skiller sig af med alle de døde hudceller samt andet smuds og snavs, der måtte hobe sig op. Det gør det muligt for din hud at få barrieren til at holde på fugten, og fungere som den skal.

Fugtighed!

Der findes mange produkter til opretholdelse af hudens fugtighed, men det er vigtigt, at du finder det helt rigtige produkt til dig, da alle har forskellige hudtyper. Du kender din hud bedst, så kig dig omkring, eksperimentér og find det produkt, der holder dine ben glade og sunde. Forskellige metoder til hårfjerning kan have en effekt på fugtigheden i din hud, men det kan være svært at finde ud af, hvilken der er bedst til dig.

Barbering kan nogen gange være skadelig for din huds fugtighed, da de skarpe blade faktisk kan skrabe de beskyttende fedtlag af din hud. Sørg for at have en god barberskum eller –gel og at barbere hårene med, da det gør din barbering nemmere og hurtigere samtidig med, at du fjerner så lidt af hudens beskyttelse som muligt.

Hårfjerningscremer bør testes på et lille stykke af din hud inden brug, da huden vil reagere forskelligt hos alle mennesker. Disse cremer kan faktisk tilføre fugt til din hud, og nogle af dem, som Veet for sensitiv hud, indeholder ingredienser, der ud over hårfjerningen, også er kendte for deres fugtgivende egenskaber.

Voksbehandling er oftest den bedste løsning for personer med meget tør hud, fordi voksen kan fremstilles uden negative effekter samtidig med, at voksen afskaller din hud, da den fjerner de gamle døde hudceller. Vær opmærksom på fugtigheden af din hud og sørg for, at du gør alt hvad du kan for at passe på den. Det kræver mere end blot hårfjerning at få en smuk, glat hud!