Hårfjerning : Hårfjerning i armhuler

Sammen med benene, så er armhulerne et af de steder på kroppen hvor hår oftest bliver fjernet. Når du har besluttet dig for at fjerne hår i armhulerne er det også et sted, hvor du skal fjerne hår regelmæssigt, hvis ikke hver dag. Dette kan dog desværre irritere huden i området, da det er et af de mest følsomme områder vi har.

Der er flere metoder til hårfjerning i armhulen, så vi har her samlet de tre mest almindelige, så du kan vurdere, hvilken hårfjerningsmetode der virker bedst for dig.

 

Barbering

Barbering er en af de mest almindelige former for hårfjerning i armhulerne. Denne form for depilation (hårfjerning af hår over huden), involverer at skrabe hårene af med et barberblad over et hudområde for at fjerne hårene så tæt på roden som muligt. Denne metode kan naturligt nok forårsage små rifter- især hvis du barberer dig hver dag med skraber. Så selvom det for mange er den hurtigste og mest bekvemme måde at fjerne hår på, så er det for personer med følsom hud, eller tykkere hår ikke nødvendigvis den bedste løsning.

 

Voks

Voksning er en form for epilering, hvilket betyder at det fjerner håret ved roden. Når man fjerner håret med roden betyder det, at håret tager meget længere tid om at vokse ud; helt op til 28 dage. Før i tiden var voksning noget, der skulle gøres i en professionel salon. Men nu er der udviklet gode løsninger til få samme resultater derhjemme både med varme og kolde voks strips. Voksning er dog kun velegnet til hår der er længere end 1,5 mm, og er ikke ideel til hårfjerning ved hår der er længere end 5 mm. Det er vigtigt at du laver en patchtest 24 timer før brug.

 

Hårfjerningscremer

Hårfjerningscremer opløser hårets proteiner lige under huden, så håret bliver nedbrudt og skyllet væk når cremen vaskes væk. Ved brug af hårfjerningscremer kan du være stubfri i op til syv dage, som der er længere tid end barbering. Da det hår det vokser ud vil være finere, vil dine hår på benene syne af mindre. Hårfjerningscremer kan altså være ligeså nem og bekvem som barbering, og du kan også gøre det i brusebadet. Test dog creme på et lille stykke hud på en anden del af kroppen minimum 24 timer før brug, for at se hvordan din hud reagerer på hårfjerningscremen.

 

Så som du kan se, så er der en række løsninger, der alle har fordele og ulemper. Det er dog bedst at du prøver nogle forskellige for at finde ud, hvilken hårfjerningsmetoder eller kombination af disse der passer bedst til dig personligt.