Hårfjerning derhjemme

Alle har hår på kroppen, selvom det ikke altid er lige attraktivt alle steder! Det kan være en dyr og nogle gange pinlig proces at fjerne uønskede hår, så hvorfor ikke fjerne hårene selv i dine egne private, hjemmelige rammer? Det er meget billigere end at få det gjort ved en salon, og du undgår at skulle gå rundt i offentligheden resten af dagen med en skinnende rød pande med formede øjenbryn, eller med klistrede rester fra en voksbehandling på benene!

Voksbehandling

Voksbehandling er en god mulighed, du kan foretage derhjemme og som nemt kan give dig det ønskede salon-look. Det er utrolig nemt, især hvis du køber de pre-voksede strips – du opvarmer dem bare ved at gnide dem mellem dine hænder og påfører dem på det område, hvor du ønsker at fjerne hårene. Derefter skal du bare hive dem af. Veet’s Cold Wax Strips kommer med en speciel Easy Grip teknik, der er designet til at hjælpe dig med at opnå glatte resultater i et hurtigt snuptag. Voksbehandling kan være en smule smertefuldt, men du får gode resultater, da hårene bliver fuldstændig fjernet ved rødderne. Det er også nemt at rydde op efter brug, da stripsne blot kan smides i skraldespanden. Mange kvinder bruger denne hårfjerningsmetode ved bikiniområdet, på benene og til hårfjerning ved overlæben. Hvis du er ude efter at genskabe en forkælende oplevelse, så bør du måske vælge voksbehandlingssættet med varm voks. Det gøres ved at opvarme voksen til en karamel-lignende konsistens, ligesom i salonen. Voksen smøres derefter ud på huden og hives af igen med de speciallavede strips, hvilket efterlader dig med et glat salon-resultat.

Barbering

Dette er en almindelig, hurtig løsning til nem hårfjerning, men du skal være opmærksom på, at hårene ofte vil vokse tilbage på en enkelt dag eller to, da man kun skærer hårene af ved hudens overflade – du befinder dig nok ved samme udgangspunkt efter én dag! Hvis du ikke er forsigtig, kan barberingen efterlade din hud med snitsår eller endda indgroede hår, der dukker op som grimme, røde bumser, der især forekommer ved kønsregionerne[1]. Det er også en god idé at smøre en fugtgivende creme på huden før barbering for at afhjælpe barberbladets glidende bevægelse.

Plukning

Plukning er en meget nøjagtig teknik, hvor du fjerner ét hår ad gangen ved at plukke dem med en pincet. Det kan være meget tidskrævende, men det er en god metode til at omforme brynene eller plukke de umage hår, der kan dukke op i dit ansigt. Det er også godt at gøre det efter nogle af de andre metoder, som voksbehandling eller hårfjerningscremer, for at fjerne eventuelle vildfarne hår eller hår man ikke fik fat i. Hårskaftet skal dog være langt nok til, at pincetten kan gribe fat om det.

Hårfjerningscremer

Denne metode er god til folk, der har en lav smertetærskel. Cremen smøres ud på huden og opløser hårene i en gelé-lignende substans, der nemt kan tørres af allerede 10 minutter efter. Hårene er længere tid om at vokse ud igen end ved barbering[2]. Der er fordi, barbering kun afklipper hårene og efterlader dem kantede, hvor hårfjerningscremer opløser håret ved hudens overflade og giver en glat finish og en vækst, der ikke er så tydelig[3].

Med alle de forskellige muligheder er der ingen grund til ikke at spare tid og penge ved at prøve hårfjerning derhjemme.[1] http://www.webmd.com/beauty/hair-removal/cosmetic-procedures-hair-removal