Gør dig klar!

Hvis du har et begær efter silkebløde ben, er der flere teknikker, du kan anvende. I denne guide løfter vi sløret for nogle tips til forberedelse af hårfjerning, så det bliver så nemt som muligt, og du kan få bedre resultater.

Barbering

Barbering er en af de mest almindelige former for hårfjerning. Det er hurtigt og nemt, og du får det ønskede resultat på nogle få minutter.

Først bør du altid vaske dine ben grundigt før barbering, så du vil være mindre tilbøjelig til at få en infektion, hvis du skærer dig selv. Samtidig vil et varmt bad få din hud til at opsuge fugten og blødgøre hårene.

Derefter skal du eksfoliere din hud ved hjælp af en loofahsvamp eller eksfolieringshandsker for at slippe af med død hud og indsæbe dine ben i barberskum eller –gel. Det hjælper til med at undgå snitsår fra bladene og holder din hud fugtig gennem hele processen.

Trods stor overbevisning bør du barbere hårene af med deres naturlige retning. Hvis du barberer mod hårene, vil det medføre irritation af huden og kan videre føre til indgroede hår[1].

Du skal også altid være sikker på, at du anvender en ordentlig barberskraber – det reducerer risikoen for røde knopper og grimme snitsår, og det giver dig samtidig blødere resultater, der varer længere!

Cremer

Hårfjerningscremer er blevet en meget mere populær hårfjerningsmetode i den senere tid.

Før du smører cremen ud, skal du huske at eksfoliere huden for at slippe af med død hud og vaske alle andre cremer eller lotions væk fra din hud.

Der er en række forskellige metoder til hårfjerning med cremer. Nogle cremer kan du lade sidde på benene, mens du er i bad. Andre kan du blot påføre dine ben i omkring 6-10 minutter (alt efter hvilken creme det er) og fjerne igen med en fugtig klud. Husk at læse instruktionerne før du smører cremen på.

Veet tilbyder en række hårfjerningscremer, som er perfekte til dem, der ønsker glatte ben uden postyret.

Hårfjerningscremer opløser håret helt ned til roden og lader dig tilbage med et længerevarende resultat, som betyder, at du ikke behøver at tænke over det i længere tid, som tilfældet ellers er med barbering.

Voksbehandling

Denne hårfjerningsmetode er den mest skræmmende, lige meget om du får ordnet det i en skønhedssalon eller derhjemme – ganske enkelt fordi det er den mest smertefulde metode.

Resultater varer dog meget længere end ved barbering og hårfjerningscremer. For at forberede dig bedst muligt til voksbehandling bør du altid lade dine hår vokse mindst en halv centimeter for at sikre det mest optimale resultat[2].

Du har en bred vifte af forskellige vokse, som du kan bruge, hvis du foretager behandlingen derhjemme. I de seneste år er varm voks blevet mere populært, da du kan være mere præcis med påføringen, og det kan gøres mindre smertefuldt, hvis du følger instruktionerne ordenligt.

Det er altid værd at læse op på, hvilken type voks, der passer bedst til din krop på forhånd.

Disse tips kan hjælpe dig med at få det meste ud af din hårfjerningsrutine, og det sikrer, at du har silkeglatte ben i længere tid![2] http://hairremoval.about.com/od/waxing/f/Waxing-Hair-Length.htm