Forskellige typer af hår

Der er mange forskelle mellem mennesker og andre pattedyr. Én ting vi dog deler med vores ”lodne fætre”, er hår[1]. Selvom dynamik, tæthed og distribution varierer fra person til person (og dyr til dyr), er det stadig fakta, at de fleste vil udvikle kropshår på et tidspunkt i deres liv.

Nogen byder deres pelsdragt velkommen, andre gør ikke. De fleste mennesker vil spekulere over, hvad de skal gøre ved deres hår med tiden. Her vil vi se på, hvordan hårets tæthed, distribution og dynamik varierer rundt omkring på kroppen, hvorfor de opstår, samt hvad du skal gøre, hvis du vil slippe af med overskydende hår.

Hvad er hår lavet af, og hvordan dukker det op til at starte med?

Folks hud er dækket af hårsække, der producerer proteinfibre: hår[2]. De fleste mennesker er uanset køn dækket af vellushår, der er meget fine og lyse fra en meget tidlig alder. Androgenhår, også kaldet kropshår, udvikler sig normalt under puberteten, og det er resultatet af vellushårenes transformation til terminalhår (tykkere, mørkere hår)[3].

Når det så er sagt, så kan antallet af androgenhår (hormoner) være ensbetydende med, hvor mange terminalhår en person producerer. Det er derfor, at mænd har en tendens til at have mere kropsbehåring end kvinder[4]. Lige meget hvor det er på kroppen, oplever menneskehår en bestemt vækstcyklus, der indeholder tre stadier: anagen (vækststadiet), catagen (transitionsstadiet) og telogen (væksten ophører og hårene falder af)[5].

Hår på hovedet

Varigheden af de tre stadier samt antallet og størrelsen af hårsækkene du har på en bestemt del af kroppen er afgørende for, hvordan håret ser ud og opfører sig (tæthed og dynamik) og vokser på forskellige områder. Anagenfasen varer i to til syv år, når det kommer til hår på hovedet. Denne periode varierer fra person til person og kan blive påvirket af flere faktorer som genetik, hormoner og endda stress. Anagenfasen varer som regel meget længere hos kropshår end hos hår på hovedet, og det er derfor (heldigvis!), at håret på kroppen som regel er kortere end håret på hovedet[6].

Hår på kroppen

Anagenfasen for kropsbehåring varer i ca. 30-45 dage[7], der må siges at være en kortere periode end håret på hovedet. Grunden til, at anagenfasen varierer på forskellige dele af kroppen, er primært på grund af, at håret har forskellige funktioner, selvom håret specifikt gror på bestemte steder på kroppen. Øjenbryn holder for eksempel sved væk fra dine øjne, og de skal derfor have en helt bestemt længde og tæthed[8].

Sådan slipper du af med overskydende hår:

Nu da vi har dækket videnskaben bag, så lad os se på, hvordan man kan fjerne uønskede hår, hvis der er brug for det. Forskellige hårfjerningsmetoder kan være effektive til forskellige typer af kropsbehåring.

Ben

Ben er nogle gange de første kropsdele, man bør overveje, når man tænker på hårfjerning, især når solen kommer frem. Veet In Shower Hårfjerningscreme kan være en god løsning, da det er et stort område. Cremen kan nemt påføres i badet og virker på så lidt som fem minutter. Det efterlader huden med en glat følelse i dobbelt så lang tid som ved barbering. Det betyder, at du bruger mindre tid på at fjerne de uønskede hår[9] og mere tid på at finde dine sommerkjoler frem. Husk altid at læse instruktionerne før du smører cremen på.

Bikinilinjen

Hår der gror langs bikinilinjen, kan være frustrerende, især i de varme sommermåneder. Det er ikke alle, der vil have, at deres hår spirer frem, når de vil se glamourøse ud ved stranden. Det er et meget følsomt område, så Intense Pulse Light (IPL) kan være en smertefri og længerevarende løsning sammenlignet med voksbehandlinger[10]. Veet Infinity Silk Pro kan være en mere prisvenlig og belejlig form for hårfjerning frem for konstant at tage en tur til skønhedssalonen, da det hele her kan klares indenfor dit hjems egne trygge rammer. Apparatet er sikkert at bruge og virker ved at det udsender korte lysimpulser på hårsækkene på det ønskede område, og du kan mærke effekten på blot ti sessioner. Husk at følge instruktionerne for at opnå det bedste resultat.

Armhuler – varm voks

Hår i armhulerne er på det seneste blevet et varmt debatemne i modeverdenen. Det omhandler ikke blot det ældgamle spørgsmål, hvorvidt det skal fjernes eller ej, men nu drøfter man også nye stile og farver. Heldigvis er svaret på spørgsmålet Veet EasyWax Roll-On-System til dem, der elsker at have glat hud under armene. Sættet er nemt at anvende og sikrer, at voksen spredes ligeligt. Til sidst kan det give dig op til 28 dages glathed[11]. Det kan bruges på alle hudtyper, og forberedelsen varer kun i 20-30 minutter. Prøv Veet EasyWax Bikini Refill, det lille roll-on hoved, der er designet til at gøre hårfjerning ved bikinilinjen nemmere og mere præcis! Voksen indeholder de samme ingredienser som voksen i skønhedssalonen, og det holder din hud glat i op til fire uger, da hårene fjernes helt nede ved deres rødder.

Den rette hårfjerningsmetode til dig kan være anderledes end metoder til andre dele af kroppen. Heldigvis er der flere metoder tilgængelige til dig hver dag. Når du er i tvivl, skal du altid huske at tjekke Veet emballagen for at lære hvilket produkt, der er mest sikkert til hvilket område. Der er ingen grund til flere månedlige ture til skønhedssalonen for at få det perfekte resultat, da Veet giver dig salon-lignende resultater i de trygge rammer i dit eget hjem[12].