Fordele og ulemper ved brug af hårfjerningscremer

Vi lever i en hårfri kultur, hvor skønhedsindustrien altid leder efter den nemmeste og mest effektive måde at holde skak med hårene på kroppen. Mange kvinder mener, at hårfjerningscremer er den eneste metode på trods af de mange andre muligheder på markedet. Det er en nem og smertefri måde at fjerne hår fra næsten hele kroppen. Her er et indblik i, hvordan hårfjerningscremer har revolutioneret hårfjerning, og hvorfor de muligvis er det bedste valg til dig.

Hvordan virker de?

Hårfjerningscremer indeholder nogle basiske kemikalier, der reagerer på en sikker måde med hårene på din krop. De nedbryder keratin (proteinstrukturen i dine hår) for derefter at svække og opløse dem[1]. Det efterlader hårene i en gelé-lignende tilstand, som forbrugeren nemt kan tørre væk sammen med cremen.

Fordele og ulemper

Hårfjerningscremer er en af de mest smertefri måde at fjerne kropshår på, især når man sammenligner det med voksbehandling og barbering. Det er en god allround løsning til at slippe af med hår på store områder af dine ben, men også mindre steder, der er sværere at nå, som områderne omkring bikinilinjen. Og Veet gør det rigtig nemt at påføre! Du smører ganske enkelt cremen ud på et område med hår, og venter et øjeblik før du fjerner det (husk at læse indlægssedlen for at se, hvad den foreslåede tid er). I mellemtiden har du tid til en masse andre ting lige fra tandbørstning til at tage et bad.

Brug af hårfjerningscremer i badet er en god løsning, da det stort set kan gøre processen fri for rod! Cremen vakses af sammen med hårene og skylles ud i afløbet. Veet har en skum-serie specifikt designet til brug i badet, som bliver på, mens du vasker dig, og kan skylles af, når du er klar til det. Hvis du ikke har adgang til en bruser eller et badekar, kan du altid bruge en normal creme, der kan fjernes med en spatel, men du skal stadig huske at skylle dig grundigt efterfølgende ved hjælp af en varm, våd klud.

Hårfjerningscremer er tilgængelige i alle gode kosmetikforretninger, og det er en meget overkommelig løsning sammenlignet med et salonbesøg, og derfor er det meget nemmere at finde pengene til det i ens budget. Derudover er der ingen risiko for at få snitsår, som du vil opleve med barbering. Hårfjerningsprodukter giver også et resultat, der holder længere end barbering, da de er i stand til at nedbryde håret ved hårsækkene lige under hudens overflade[2]. Du vil måske også opleve, at hårene ikke er så stubbede, når de vokser ud igen, som tilfældet vil være med barbering. Med hårfjerningscremer bliver hårene tilspidsede, så de forekommer blødere og mindre påfaldende.

Hvis du har følsom hud, kan det være, at du er bekymret for en irriteret reaktion på huden. Veet har heldigvis et stort udvalg rettet specifikt mod følsom hud, der er rig på Aloe Vera og E-vitamin, der er kendt for deres lindrende egenskaber. For at være helt sikker foreslår vi dog, at du foretager en test af cremen mindst 24 timer før du anvender den for at tjekke, at det ikke har en negativ reaktion på huden. Hvis du oplever en reaktion, så ved du, at produktet ikke er det rette for dig. Husk altid at det ikke er en god idé at smøre cremen på områder med ødelagt eller irriteret hud[3].

Vær sikker på at tjekke Veet’s omfattende udvalg ud, hvis du overvejer at prøve vores hårfjerningscremer.[1] http://health.howstuffworks.com/skin-care/beauty/hair-removal/hair-removal-creams1.htm

[2] http://enlightenme.com/hair-removal-cream/

[3] http://www.hairfinder.com/techniques/hair_removal_creams2.htm