Er hårfjerning med voks velegnet for alle?

Voksbehandling er en fantastisk løsning, når du skal fjerne irriterende hår fra kroppen, uden at du skal bekymre dig om, at de gror tilbage inden for adskillelige uger[1]. Det kan spare dig en masse tid sammenlignet med barbering og hårfjerningscremer. Men det er altid vigtigt at stille visse spørgsmål, når man skal vælge en hårfjerningsmetode, og i nogle tilfælde er voksbehandlingen ikke det bedste valg. Her er nogle få ting, du bør overveje, før du vælger voks.

Gå væk, smerte!

Vi kan ikke undgå at tale om det – voksbehandling kan være en smertefuld proces. Du er måske bekymret for, om du kan klare behandlingen, hvis du har en meget lav smertetærskel. Der er dog nogle ting du kan gøre for at sikre, at hårene forsvinder så hurtigt og problemfrit som muligt. Det er vigtigt at sikre, at områderne på huden holdes udstrakt, og at du fjerne stripsne modsat hårenes retning, så du undgår at skulle vokse de samme områder flere gange[2]. Nogle kosmetologer foreslår også, at man påfører huden noget pulver, så voksen med større sandsynlighed holder fast i hårene i stedet for huden[3]. Hvis du stadig er i tvivl, er der helt sikkert andre smertefri løsninger, der også giver langtidsholdbare resultater, såsom IPL-behandlingen.

Irriteret eller følsom hud

Der findes mange forskellige hudtyper, og det er vigtigt, at du kender din, før du giver dig i kast med en voksbehandling. Voksbehandling anbefales ikke, hvis din hud lider af eksem eller psoriasis, markante modermærker eller områder med ødelagt hud[4]. Det er vigtigt at tale med sin læge, inden man udforsker voksbehandlingerne, hvis man lider af nogle af disse ting. Det kan dog være, at voksbehandlinger ikke er noget for dig, hvis du er bekymret for din hud. Veet har en lang række voks-produkter med nærende ingredienser som Aloe Vera, der er fremstillet specielt til følsom hud[5]. Ligesom med alle andre hårfjerningsmetoder, er det en god idé at teste produktet på et lille stykke af huden, før du fortsætter processen.

Er du på farten?

Der er en masse praktiske ting at tage stilling til, når du skal finde den rette hårfjerningsmetode for dig. Voksbehandling kan give dig et glat resultat, der holder i op til fire uger[6]. Det kan potentielt spare dig for at gentage forløbet igen og igen. Men denne metode kræver mere tid sammenlignet med andre teknikker, især hvis du er ny inden for feltet. Hvis du skal skynde dig ud af døren og på date, er det sidste du ønsker at forlade huset med ben, der kun er halvt voksede eller med røde streger på din overlæbe. I disse tilfælde kan det være en god idé at overveje andre alternativer, såsom hårfjerningscremer. Cremerne kan være en god sidste-minuts-løsning, da det kun tager op til fem minutter[7], selvom resultatet ikke holder lige så længe som ved voksbehandlinger[8]! Veet’s In-Shower udvalg er endda udviklet til brug, mens man er i bad, hvilket sparer dig dyrebare minutter, og betyder, at du bliver klar til tiden.

Voksbehandlinger kan give dig fantastiske resultater, men Veet tilbyder også mange andre hårfjerningsmetoder, der i sidste ende kan være den rette for dig. Det er vigtigt, at du undersøger mulighederne grundigt og ikke skynder dig - lige meget hvad.