Alt du skal vide om hårfjerning

Hårfjerning lige fra bryn til bikinilinje har været en del af vores skønhedsrutine i århundreder. Når man ser på den forskel, der er sket inden for skønhedstrends og teknologi, er det utroligt at se, hvor mange metoder vi har udviklet lige fra hjemmelige kure til komplette salonbehandlinger. Her får du et indblik i nogle af verdens mest populære hårfjerningsmetoder, og hvordan de har udviklet sig med tiden. Du finder måske endda nogle nyttige tips i din læsning.

Barbering

Selv de gamle egyptere brugte en tidlig udgave af barberbladet lavet af bronze eller flint til at holde deres kroppe glatte og fri for hår. Det siges, at det var et meget vigtigt symbol på rigdom og status. Men da nederdelen fik sit indtog i det 20. århundrede, blev barbering hvermandseje, og det blev en del af enhver kvindes skønhedsrutine. Barbering er stadig rigtig populært den dag i dag, men det har dog fået en del konkurrence. Selv moderne skrabere kan ofte give irritation, og der er stadig risiko for hak og snitsår. Selvom det er en praktisk og hurtig proces, kan den hurtige tilbagevækst af hår være ret ubekvem, og det betyder, at du nok må gentage processen oftere end du ønsker.

Sukkervoks

Voksbehandling er en ældgammel metode til hårfjerning – hvor sukkervoks er den tidligste. De gamle egyptere, der er berømte for deres unikke forskønnelsesteknikker, brugte en blanding af citron, sukker og vand, der blev opvarmet til en sirup. Derefter smurte de et lag af massen ud på deres hud, lod det køle af i et øjeblik for så hurtigt at hive det af igen. Massen ville hive håret op med roden, hvilket betød, at tilbagevæksten tog meget længere tid end ved barbering. I dag findes der mange flere praktiske måder at foretage en sukkervoksbehandling på. Veet Warm Wax – Orientalsk formel er inspireret af gamle voksopskrifter, der giver dig salon-lignende resultater hjemme i dine egne trygge rammer. Du behøver ikke at opfinde din egen sukkervoksblanding men derimod bare opvarme voksen i mikroovnen, før du smører den på din hud. Hvis bare de gamle egyptere havde haft Veet ved deres side!

Hårfjerningscremer

Vi forbinder ofte hårfjerning med smerte, men det behøves ikke at være tilfældet. Det kan faktisk være en behagelig oplevelse at fjerne hår fra kroppen, hvor hårfjerningscremer er den mest smertefri fremgangsmåde af alle. Cremen opløser uønskede hår fra hudens overflade, og efterlader dig med en hud, der er silkeblød. Hårfjerningscreme fremstår måske som værende en meget moderne metode til hårfjerning, men den har faktisk været at finde i tusinder af år. Tidlige opskrifter indeholdt endda hårrejsende ingredienser som arsen og kalk. Det er ikke de mest hud-venlige ingredienser, men det var det, der virkede dengang! Heldigvis har hårfjerningscremer udviklet sig, så de nu er mere sikre at bruge.

Som du nok ved, har hårfjerning altid været populært blandt modebevidste mennesker gennem tiderne, og det følger udviklingen i de skiftende tider. Skrabere, sukkervoks og hårfjerningscremer er blevet meget mere praktiske at bruge. Fjernelsen af utiltalende hår har aldrig været nemmere, uanset hvilken metode du vælger.